Messenger överraskar med nyheter
Det händer massor på sociala medier plattformar och Facebook är rysligt snabba på att plocka upp trender.

Senast vi skrev här, hade vi lyssnat på ”sociala medier i förändring” och det kommer att tala för sig självt en lång tid framöver. För det händer mycket! Här kommer det senaste:

 

Facebook Messenger

Facebook försöker att göra Messenger till en fristående plattform. De vill att Messenger ska finnas med i folks liv OCH(!) företags liv mer frekvent än tidigare. De har därför satsat på en verklig spegling av Snapchat med Messengers ”Min dag”. Det är smart. För kollar man på senaste statistiken från Svenskarna och Sociala Medier 2016 så ser man att ungdomar mellan 16-25 år är de som använder Facebook i störst utsträckning. Sen ser man inte där att det är av andra skäl, som att gymnasieskolorna har grupper på Facebook som man måste vara med i för skolarbetet. Men det är en annan femma. Om de som är i den åldern ändå hänger på Facebook så varför inte göra det mer attraktivt för dem. Vi gillart!

 

En annan sak som kom nyligen är möjligheten att spela spel direkt i appen Messenger, som Facebook  kallar ”Instant Games”. Ganska schyssta spel och kul att kunna utmana en vän när man inte har något att göra. Då utmanar du en kompis i t.ex. PAC-MAN direkt i appen Messenger. För företag? Nej, skulle vi säga.

 

Instagram

Inte helt oväntat följer utvecklingarna med även här då det är Facebook som äger Instagram. På Instagram kan du numera skicka dina ”Instagram Stories” filmer till enskilda individer istället för att de ska ligga högst upp i flödet, för alla att se. Alltså samma sak som man kan göra med ”Min dag” i Messenger. Lite osäker på hur det ska användas för företag men man ska absolut testa tycker vi! Ska ni bjuda in till ett evenemang, varför inte skicka en 15 sekunders filminbjudan istället för att skicka ett digitalt kort? Till bara dina närmaste kunder t.ex.

 

Snart hoppas vi få se ”shoppable tags” på Instagram! Ibland önskar vi att vi hade en kollega i USA som kunde testa allt först och berätta smaskiga detaljer som vi i Sverige får vänta länge på.

 

Trevlig dag önskar vi!